Social Media Marketing

Social media marketing is het ruggengraat van elke marketing campagne. Het principe van marketing is: ga waar je klanten zijn. Met ruim 10.000.000 actieve social media gebruikers per maand in Nederland, is er een grote kans dat jou klanten zich daartussen bevinden.

Jammer genoeg zijn er nog steeds restaurants die nog niet actief zijn op social media. Meestal omdat social media niet door de eigenaar begrepen wordt of omdat de meerwaarde er niet van ingezien wordt.

Wat we ook vaak zien is dat social media accounts verwaarloost worden. Ze worden in het begin met veel loft gebruikt. Nadat het niet de resultaten levert welke verwacht was, dan worden het verwaarloost. Heel zonde vinden wij, omdat social media marketing zvoor meer omzet kan zorgen wanneer het goed wordt uitgevoerd. De oorzaak voor falen is meestal een niet goed uitgevoerd social media strategie en plan. Of deze was er in de eerste plaats al niet.

Onze aanpak

Allereerst willen we jou en jou restaurant beter leren kennen. Wij vinden het uitermate belangrijk dat wij jou wensen, het restaurant, het concept, de geschiedenis, de klanten en de competite begrijpen. Op basis hiervan kunnen wij een social media strategie en plan opstellen. De strategie en het plan zijn de basis voor social media campagnes.

Ons doel voor jou is om de beste social media presentie te hebben met maar één doel: meer omzet! Dat is uiteindelijk waar marketing omdraait: je probeert jou restaurant in daglicht te zetten bij de klant. Je wil dan wel uiteindelijk dat de klant een aankoop gaat doen. Dit doel realiseren wij door goed opgezette campagnes en ideeën.

Daarnaast is het belangrijk dat wij de normen en waarden kennen die jij op jou restaurant neerlegt. Zo proberen wij de cultuur te begrijpen en deze op social media naar buiten te brengen, want het is belangrijk dat jou restaurant op de juiste manier naar buiten wordt gebracht. Je online presentie moet namelijk wel overeenkomen met de werkelijkheid.